Binnen twee dagen in je oren, ook opzaterdag
Gratisverzending & retour
24maanden garantie
Beoordeeld met een9.1

DE BESTE OORDOPPEN KOPEN?

Bekijk hier een vergelijking tussen Alpine, Noizezz, Rave Safe en meer

Bijgewerkt op: 24/03/2022
De beste oordoppen vergelijking
Een vergelijking tussen Alpine, Noizezz, Rave Safe en meer.
Kies zelf het product
Wij adviseren. Je kiest zelf het product wat bij je past.
Partner van Bol.com
Voor de andere merken dan Rave Safe verwijzen we door naar Bol.com als partner.

Welke oordoppen zijn het beste?

Gehoorbescherming is er in veel verschillen soorten en maten. Maar welke oordop is nou het meest geschikt?

Iedere gehoorgang is anders, dus een materiaal wat eenvoudig buigbaar of kneedbaar is, is aan te raden. 

Hoe meer lamellen een oordop heeft, hoe groter de kans dat een oordop je oor naadloos afsluit en hoe comfortabeler een oordop zit. En alleen bij een naadloze afsluiting van je gehoorgang kunnen de beloofde dempingswaarden worden bereikt. 

Daarom heeft de Startset van Rave Safe 3 lamellen, waar de meeste andere merken er slechts 1 of 2 hebben en zitten er standaard verschillende maten bij de Startset. Zo bepaal je zelf welke maat goed zit.

Welke eigenschappen zijn vergeleken?

Prijs

Tot €15,-: + +
Tussen €15,- en €30,-: +
Tussen €30,- en €45,-: 
Tussen €45,- en €60,-: – –

Kwaliteit

2 jaar garantie: + +
1 jaar garantie: +
minder dan een jaar garantie: 
Geen garantie: – –

Draagcomfort

3 lamellen: + +
2 lamellen: +
1 lamel: 
Foam: – –

Nazorg

Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar: + +
Sommige onderdelen zijn los verkrijgbaar: +
Je moet op termijn onderdelen bijbestellen: 
Geen losse onderdelen: – –

Alle oordoppen gerangschikt

1. De Rave Safe Startset

Prijs: +
Kwaliteit: + +

Draagcomfort: + + 
Nazorg: + + 

Deze complete set universele gehoorbescherming is tot stand gekomen na lange tijd onderzoek doen onder de doelgroep en is inmiddels een paar jaar op de markt.

De set wordt standaard geleverd met drie verschillende maten (Small: Ø 10,7mm, Medium: Ø 12,2mm, Large: Ø 13,7mm) in een transparante kleur en een 19dB dempend akoestisch membraanfilter wat als beste uit de test komt op basis van feedback van de doelgroep. Dit filter is altijd open en zorgt ervoor dat je gehoorgang kan blijven ademen, dat voorkomt irritaties.

Er zit een handige bewaarkoker bij en het product is voorzien van 2 jaar garantie.

Omdat het product super klein en transparant is, zie je het niet zitten tijdens het dragen.

Wanneer je een oordop bent kwijtgeraakt of een extra accessoire wilt kun je deze los bijbestellen. Het product wordt, net als alle losse onderdelen, gratis verzonden.

Ontdek de Startset

2. Noizezz Premium Music

Prijs: +
Kwaliteit: – –
Draagcomfort: + +
Nazorg: + 

Premium music is beschikbaar in 5 verschillende producten: medium, music mild, music medium, music strong, music extreme. Iedere variant levert een ander type demping en is bedoelt voor een andere doelgroep.

De Premium Medium is de oordop die het best in deze vergelijking thuishoort. Deze oordop dempt gemiddeld 24dB en wordt geleverd in vier verschillende maten (S t/m XL). Alle premium oordoppen van Noizezz hebben een knikje voor een optimale pasvorm. Het is goed om te weten dat niet iedere gehoorgang vraagt om een gebogen oordop. Daar komt bij dat alle universele gehoorbescherming gemaakt is van buigbaar en/of kneedbaar materiaal. Als je gehoorgang krom loopt zal iedere universele oordop meebuigen met je gehoorgang zodat de oordop netjes je gehoorgang afsluit.

De Premium oordoppen zijn gemaakt van transparant materiaal en vallen diep in het oor weg. Het groene filter is het enige wat je ziet zitten tijdens het dragen.

De Premium oordoppen van Noizezz worden geleverd in een blikje, zonder bewaarkoker. Je ontvangt geen garantie op het product. De kosten van Premium variëren behoorlijk en er worden verzendkosten in rekening gebracht.

Ontdek Premium Music van Noizezz bij Bol.com.

3. Pluggerz Uni-fit Music

Prijs: +
Kwaliteit: –
Draagcomfort: + +
Nazorg: – –

Pluggerz Uni-fit Music & Uni-fit Music Premium van Pluggerz zijn universele oordoppen beschikbaar in één maat. Het is gemaakt van antiallergisch siliconen materiaal. Als je allergisch bent voor siliconen, heb je dus alsnog een probleem.

Bij Pluggerz heb je ook geen keuze uit verschillende kleuren. Wel is er standaard een opberg etui meegeleverd. Het filter is een paars buisje wat in het oordopje steekt.

De oordop is volledig transparant. Je zal weinig zien zitten wanneer het diep in het oor wordt gedragen. Met sommige piercings in het oor zal deze oordop niet lekker in het oor gaan. De gemiddelde demping is 22dB. Het product is niet voorzien van garantie.

Ontdek Uni-Fit Music van Pluggerz bij Bol.com.

4. Pluggerz Uni-fit Music Premium

Prijs: +
Kwaliteit: –
Draagcomfort: + +
Nazorg/garantievoorwaarden: – –

De Uni-Fit Music Premium lijkt in veel opzichten een andere oordop. Toch zijn er veel raakvlakken. Ook Uni-Fit Music Premium wordt geleverd in 1 kleur, 1 maat en met 1 type filter.

Het grote verschil is het filter. De Uni-Fit Music Premium is voorzien van een filter dat vlakker dempt. Dat is een groot voordeel. De gemiddelde demping is 15dB. En dat is wel een groot verschil ten opzichte van Uni-Fit Music.

Dit product is niet voorzien van garantie.

Ontdek Uni-Fit Music Premium van Pluggerz bij Bol.com.

5. Noizezz Plug&Play

Prijs: +
Kwaliteit: – – 
Draagcomfort: + +
Nazorg: – –

Plug&Play van Noizezz is een eenvoudige drielaagse oordop met filter en bewaarblik. Je hebt geen keuze uit verschillende maten en kleuren. De standaard kleur is transparant. Deze kleur valt het minst op tijdens het dragen.

Het filter is een klein groen buisje wat een beetje uitsteekt uit de oordop en wat zichtbaar is tijdens het dragen. De gemiddelde demping is 18dB.

Het meegeleverde blikje is handig om de oordoppen in te bewaren, maar neemt niet zo makkelijk mee. Je kan het namelijk nergens aan vast maken. Dat zorgt ervoor dat je het misschien makkelijk zou kunnen verliezen.

Schoonmaken kan gewoon met kraanwater en je ontvangt geen garantie op het product. Er worden verzendkosten in rekening gebracht.

Ontdek Plug&Play van Noizezz bij Bol.com.

6. Alpine Partyplug Pro

Prijs: +
Kwaliteit: – – 
Draagcomfort: +
Nazorg/garantievoorwaarden: – –

De Partyplug Pro lijkt erg veel op de Partyplug. Het heeft dezelfde pasvorm en is gemaakt van hetzelfde materiaal. Je hebt alleen geen keuze uit kleuren en wordt geleverd zonder bewaarkoker, maar met etui.

Het grote verschil zit in het filter. In de Pro variant is namelijk een akoestisch filter geplaatst. Dat zie je direct terug in de demping. Deze is namelijk vlakker dan in de standaard Partyplug. De gemiddelde demping is 21dB. Daarnaast is de Partyplug Pro standaard voorzien van leuke accessoires zoals een nekkoord en reinigingsspray.

Minpunt van de reinigingsspray is dat het niet duidelijk is of de oordoppen ook met kraanwater gereinigd kunnen worden. Zo niet, ben je afhankelijk van de reinigingsspray die je los bij moet kopen. Ook in de toekomst waarop ook nog verzendkosten in rekening wordt gebracht.

Ontdek de Partyplug Pro van Alpine bij Bol.com.

7. Alpine Partyplug

Prijs: +
Kwaliteit: – –
Draagcomfort: +
Nazorg: – –

De Partyplug van Alpine is een eenvoudige tweelaagse oordop beschikbaar in verschillende kleuren. Het filter in de oordop is een buisje met een gaatje wat de muziek zou moeten ‘filteren’.

De gemiddelde demping is 19dB. De partyplug wordt standaard geleverd met een bewaarkoker en een buisje waarmee je de oordoppen eenvoudig in je gehoorgang aan kan brengen. De oordop is gemaakt van hypoallergeen materiaal, maar je oor kan alsnog gaan irriteren wanneer het buisje bijvoorbeeld verstopt is geraakt door vuil.

Je ontvangt geen garantie op het product. De demping wijkt op de verschillende frequenties behoorlijk af en is niet bepaald ‘vlak’ of ‘lineair’.

De nominale diameter van het product is 9-12mm afhankelijk van hoe je het oordopje kneed voor gebruik. Op dit product worden verzendkosten in rekening gebracht.

Ontdek de Partyplug van Alpine bij Bol.com.

De waardering van ravesafe.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.9/10 gebaseerd op 185 reviews.