Bescherm jezelf met oordopjes voor concerten in 2020

En blijf genieten van de muziek en voorkom gehoorschade.

0 %
Naar 'Stichting Hoormij'
0 jaar
Ervaring met concert oordopjes
0 +
Reviews (9,2 gemiddeld)

Oordoppen dragen tijdens een concert? Dacht ik niet aan!

Een nadeel van muziek tijdens concerten, is dat het vaak te hard staat. Gemiddeld 103dB. Volgens een pilot van de Nationale Hoorstichting is een geluidsniveau van ruim boven de 103dB geen uitzondering.  

Toch draagt minder dan 10% van de bezoekers van een concert gehoorbescherming en heeft 93% van de bezoekers last van het gehoor na een concert.

Elk jaar komen er duizenden Nederlandse jongeren (18-35 jaar) met gehoorklachten bij. Zo’n 10% loopt risico op zeer ernstige blijvende schade.

In 2011 heb ik gehoorschade (tinnitus) opgelopen door harde muziek. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar de beste oordoppen om verdere schade te voorkomen. De ‘Startset’  is het resultaat.

oordopjes concert oprichter

Wieger Bosgraaf
Oprichter Rave Safe

David Klaasen
Lees verder
Binnen een dag na bestelling in huis en direct dat weekend gebruik van kunnen maken. Ik zeg: voor alle mensen een aanrader. (Met name concertgangers)
Marlinde Visser
Lees verder
Ik heb kleine oren, dus het was moeilijk om de juiste concert oordoppen te vinden. Op advies van de klantenservice een keuze gemaakt, en het is gelukt. Bedankt voor de service!
Mick de Jong
Lees verder
Door de feestdagen m’n concert gehoorbescherming iets later in huis, maar dat werd vooraf gecommuniceerd. Erg blij met deze service.

Blijf beschermd tijdens je volgende concert

En kom thuis zonder piep in je oor

De concert oordopjes

 • Natuurlijke 19dB demping & heldere spraak met anderen.
 • Bijna onzichtbaar tijdens het dragen.
 • Makkelijk in- en uit het oor te krijgen.
 • Geen afgesloten gevoel, met comfortabele pasvorm.
 • Reageert niet op zweet.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Met handige bewaarkoker.

Oordopjes voor concerten met de beste service en garantie

 • Altijd gratis verzending, ook als je in de toekomst een onderdeel wilt bijbestellen.
 • Binnen twee dagen in huis, ook op zaterdag.
 • 14 dagen bedenktijd en gratis retourneren.
 • 24 maanden garantie op scheuren en breuken van de oordopjes.
 • Past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

WTFAQ

Nee, ze vallen diep in het oor weg en zijn volledig transparant. Wanneer iemand je recht aankijkt, kun je de oordopjes niet zien zitten. 

De gemiddelde dempingwaarde (SNR) is 19dB.

De Startset bestaat uit drie verschillende maten. Het advies is om te beginnen met het passen van de grootste maat. Kies vervolgens een kleinere maat om te kijken of deze beter zit. 

De concert oordopjes zijn voorzien van een labeltje op het uiteinde. Doe deze tussen duim en wijsvinger en trek je oor een beetje omhoog wanneer je de oordop in het oor plaatst. Als je moeite hebt met het inbrengen van de oordop, kun je ook je gehoorgang nog een beetje nat maken.

Dankzij het labeltje op het uiteinde kun je met duim en wijsvinger grip krijgen op de oordop. Daarmee kun je de oordop voorzichtig uit het oor trekken.

Ze moeten je gehoorgang volledig afdichten zodat het muziekfiltersysteem de beloofde dempingswaarden kan genereren.

Ja, ze zijn uitgerust met geavanceerde akoestische membraanfilters. Deze filters vereenvoudigen communicatie in lawaaierige omgevingen en brengen geluid inclusief de muziek naar een gelijkwaardig niveau.

Ja, de Startset is geschikt voor intensief gebruik en wordt geleverd met twee (2) jaar garantie op scheuren en breuken.

We geven standaard twee (2) jaar garantie. Als je de ze na gebruik schoonmaakt en ze opbergt in de bewaarkoker, gaan ze langer mee.

De Startset wordt geleverd met een bewaarkoker. Hier kunnen ze in. Idealiter zorg je er voor dat ze na gebruik altijd droog en schoon de bewaarkoker in gaan.

De Startset is opgebouwd uit losse onderdelen, welke je allemaal los kunt bijbestellen. Mocht je iets kwijt raken, betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

Ze zijn gemaakt een organisch materiaal waar bijvoorbeeld ook kunstheupen van worden gemaakt. Hier kan je lichaam niet allergisch op reageren. Ook niet als je gehoorgang begint te zweten.

Ja, de kleinst meegeleverde maat is 'S'. Deze maat is geschikt voor kleine gehoorgangen, waaronder die van kinderen.

Gewoon met kraanwater. Zeep is niet nodig en raden we af.