Luister naar muziek met gehoorbescherming

En behoud je gehoor. Nu en in de toekomst.

0 %
Naar 'Stichting Hoormij'
0 jaar
Ervaring met muziek gehoorbescherming
0 +
Reviews (9,2 gemiddeld)

Gehoorbescherming voor muziek

Een nadeel van muziek, is dat het vaak te hard staat. Gemiddeld 103dB. Volgens een pilot van de Nationale Hoorstichting is een geluidsniveau van ruim boven de 103dB geen uitzondering.  

Toch draagt minder dan 10% van de bezoekers van een muziekevenement gehoorbescherming en heeft 93% van de bezoekers last van het gehoor na zo’n bezoek.

In 2020 komen er duizenden Nederlandse jongeren (18-35 jaar) met gehoorklachten bij. Zo’n 10% loopt risico op zeer ernstige blijvende schade.

Ik heb gehoorschade (tinnitus) opgelopen door harde muziek. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar de beste muziek oordopjes om verdere schade te voorkomen. De ‘Startset’ is het resultaat.

gehoorbescherming muziek oprichter

Wieger Bosgraaf
Oprichter Rave Safe

Rick S.
Lees verder
De gehoorbescherming irriteert niet en heeft een erg hoog draagcomfort.
Jan K.
Lees verder
Voor mij geen andere gehoorbescherming meer. Ik heb sporadisch andere oordoppen gedragen, maar deze zijn voor mij een blijvertje.
Rosalie V.
Lees verder
Bedankt voor de snelle levering! Net op tijd in huis voor mijn volgende evenement. De oordoppen zie je nauwelijks in je oor zitten, heel fijn!

Geniet veilig van muziek en bescherm je oren

Draag daarom gehoorbescherming tijdens het beluisteren van muziek

Oordopjes voor muziek

Muziek oordoppen met de beste service en garantie

WTFAQ

Ze vallen diep in het oor weg en zijn volledig transparant. Wanneer iemand je recht aankijkt, kun je ze niet zien zitten. 

De gemiddelde dempingwaarde (SNR) is 19dB.

De Startset bestaat uit drie verschillende maten. Het advies is om te beginnen met het passen van de grootste maat. Kies vervolgens een kleinere maat om te kijken of deze beter zit. 

Ze zijn voorzien van een labeltje op het uiteinde. Doe deze tussen duim en wijsvinger en trek je oor een beetje omhoog wanneer je de oordop in het oor plaatst. Als je moeite hebt met het inbrengen van de oordop, kun je ook je gehoorgang vochtig maken.

Dankzij het labeltje op het uiteinde kun je met duim en wijsvinger grip krijgen op de oordop. Daarmee kun je de oordop voorzichtig uit het oor trekken.

Ze moeten je gehoorgang volledig afdichten zodat het muziekfiltersysteem de beloofde dempingswaarden kan genereren.

Ja, ze zijn uitgerust met geavanceerde akoestische membraanfilters. Deze filters vereenvoudigen communicatie in lawaaierige omgevingen en brengen geluid inclusief de muziek naar een gelijkwaardig niveau.

Ja, de Startset is geschikt voor intensief gebruik en wordt geleverd met twee (2) jaar garantie op scheuren en breuken.

We geven standaard twee (2) jaar garantie. Als je de muziek oordopjes na gebruik schoonmaakt en ze opbergt in de bewaarkoker, gaan ze langer mee.

De Startset wordt geleverd met een bewaarkoker. Hier kunnen ze in. Idealiter zorg je er voor dat ze na gebruik altijd droog en schoon de bewaarkoker in gaan.

De Startset is opgebouwd uit losse onderdelen, welke je allemaal los kunt bijbestellen. Mocht je iets kwijt raken, betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

Nee, ze zijn gemaakt van een organisch materiaal waar bijvoorbeeld ook kunstheupen van worden gemaakt. Hier kan je lichaam niet allergisch op reageren. Ook niet als je gehoorgang begint te zweten.

Ja, de kleinst meegeleverde maat is 'S'. Deze maat is geschikt voor kleine gehoorgangen, waaronder die van kinderen.

Gewoon met kraanwater. Zeep is niet nodig en raden we af.