Gehoorbescherming voor drummers

Wat zijn oordopjes voor drummers?

Er komen nogal wat decibel (dB) los tijdens het drummen. Ten minste, als je een beetje ervaring hebt. Dat kan echt een kick geven. Het nadeel is dat het ook je gehoor een ‘kick’ kan geven. Denk aan tinnitus of hyperacusis. Dat zijn vormen van gehoorschade die je eenvoudig kan voorkomen door het dragen van gehoorbescherming.

Ik hoor je denken, hoor je alles nog wel met gehoorbescherming in? Zeker! De oordoppen dempen een aantal decibels. Dat doen ze op een vlak niveau. Wat wil zeggen dat ze ongeveer lineair dempen op alle frequenties. Op dit manier ervaar je de demping als prettig en kun je de muziek die je maakt of beluistert nog prima verstaan.

Oordoppen Startset

De kwaliteit van de oordoppen is geweldig, ik kan het iedereen aanraden. Naast dat de producten van hoge kwaliteit zijn was het pakketje de volgende dag in huis en was alles goed geregeld.

Anne Doeke Kooistra

5/5

Ik ben super tevreden! Oordoppen besteld en ze zouden op tijd binnen komen maar er lag een briefje van PostNL: “We hebben u gemist”. Eén dag voor het festival… Contact opgenomen en tot de oplossing gekomen om op het festival extra oordoppen te ontvangen om de dag door te komen.

Youri van Zon

5/5

Eindelijk oordoppen gevonden die klein genoeg zijn voor mijn oren en dus niet pijn doen.

Mariska Bakker

4/5
Gehoorbescherming filters

Kun je de drum oordopjes zien zitten?

Wanneer je een optreden hebt wil je natuurlijk liever niet dat je de gehoorbescherming in je oor kan zien zitten. Daarom worden er drie verschillende maten meegeleverd in de Startset in een transparante kleur. Je zoekt de goede maat uit welke diep in het oor weg valt en de gehoorgang volledig afsluit. Dan kan het filter zijn werk optimaal doen en zie je de oordoppen niet zitten.

Voor wie zijn drum oordoppen geschikt?

Voor iedereen die drumt. De kleinst meegeleverde maat is een kindermaat en is geschikt voor kleine gehoorgangen. Daarmee is het product ook te gebruiken voor kinderen. Handig voor drumlessen bijvoorbeeld. Doe dan ook de bewaarkoker aan de fietssleutel, zodat de oordoppen altijd mee gaan richting de drumles.

Oordoppen Startset

De drum oordoppen Startset

  • Natuurlijke demping & heldere spraak met anderen.
  • Bijna onzichtbaar tijdens het dragen.
  • Makkelijk in- en uit het oor te krijgen.
  • Geen afgesloten gevoel, met comfortabele pasvorm.
  • Reageert niet op zweet.
  • Eenvoudig schoon te maken.
  • Met handige bewaarkoker.

Drum oordopjes dragen tegen harde muziek? Dacht ik niet aan!

Tot het te laat was en ik nu mijn hele leven lang kamp met tinnitus in mijn oor. Slechts één feestje zonder goede oordoppen, nou dat was het me echt niet waard.

Wieger Bosgraaf – Oprichter Rave Safe

Wieger Bosgraaf van Rave Safe