Ontdek de beste oordopjes voor festivals

En voorkom een permanente een piep in je oor!

0 %
Naar 'Stichting Hoormij'
0 jaar
Ervaring met festival oordopjes
0 +
Reviews (9,2 gemiddeld)

Oordoppen dragen op een festival? Dacht ik niet aan!

Een nadeel van muziek op festivals, is dat het vaak te hard staat. Gemiddeld 103dB. Volgens een pilot van de Nationale Hoorstichting is een geluidsniveau van ruim boven de 103dB geen uitzondering.  

Toch draagt minder dan 10% van de bezoekers van een festival gehoorbescherming en heeft 93% van de bezoekers last van het gehoor na een festival.

Elk jaar komen er duizenden Nederlandse jongeren (18-35 jaar) met gehoorklachten bij. Zo’n 10% loopt risico op zeer ernstige blijvende schade.

In 2011 heb ik gehoorschade (tinnitus) opgelopen door harde muziek. Vanaf dat moment ben ik op zoek gegaan naar de beste oordoppen om verdere schade te voorkomen. De ‘Startset’  is het resultaat.

Wieger Bosgraaf van Rave Safe

Wieger Bosgraaf
Oprichter Rave Safe

Anne Doeke Kooistra
Lees verder
De kwaliteit van de festival oordoppen is geweldig, ik kan het iedereen aanraden. Naast dat de producten van hoge kwaliteit zijn was het pakketje de volgende dag in huis en was alles goed geregeld.
Youri van Zon
Lees verder
Ik ben super tevreden! Oordoppen voor een festival besteld en ze zouden op tijd binnen komen maar er lag een briefje van PostNL: "We hebben u gemist". Eén dag voor het festival... Contact opgenomen en tot de oplossing gekomen om op het festival extra oordoppen te ontvangen om de dag door te komen.
Mariska Bakker
Lees verder
Eindelijk festival gehoorbescherming gevonden die klein genoeg zijn voor mijn oren en dus niet pijn doen en irriteren.

Bescherm je gehoor tijdens je volgende festival

En blijf genieten van muziek op een festival, zonder piep. 

De festival oordopjes

 • Natuurlijke 19dB demping & heldere spraak met anderen.
 • Bijna onzichtbaar tijdens het dragen.
 • Makkelijk in- en uit het oor te krijgen.
 • Geen afgesloten gevoel, met comfortabele pasvorm.
 • Reageert niet op zweet.
 • Eenvoudig schoon te maken.
 • Met handige bewaarkoker.

Oordopjes voor festivals met de beste service en garantie

 • Altijd gratis verzending, ook als je in de toekomst een onderdeel wilt bijbestellen.
 • Binnen twee dagen in huis, ook op zaterdag.
 • 14 dagen bedenktijd en gratis retourneren.
 • 24 maanden garantie op scheuren en breuken van de oordopjes.
 • Past door de brievenbus, dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.

WTFAQ

Ze vallen diep in het oor weg en zijn volledig transparant. Wanneer iemand je recht aankijkt, kun je ze niet zien zitten. 

De gemiddelde dempingwaarde (SNR) is 19dB.

De Startset bestaat uit drie verschillende maten. Het advies is om te beginnen met het passen van de grootste maat. Kies vervolgens een kleinere maat om te kijken of deze beter zit. 

Ze zijn voorzien van een labeltje op het uiteinde. Doe deze tussen duim en wijsvinger en trek je oor een beetje omhoog wanneer je de oordop in het oor plaatst. Als je moeite hebt met het inbrengen van de oordop, kun je ook je gehoorgang vochtig maken.

Dankzij het labeltje op het uiteinde kun je met duim en wijsvinger grip krijgen op de oordop. Daarmee kun je de oordop voorzichtig uit het oor trekken.

Ze moeten je gehoorgang volledig afdichten zodat het muziekfiltersysteem de beloofde dempingswaarden kan genereren.

Ja, ze zijn uitgerust met geavanceerde akoestische membraanfilters. Deze filters vereenvoudigen communicatie in lawaaierige omgevingen en brengen geluid inclusief de muziek naar een gelijkwaardig niveau.

Ja, de Startset is geschikt voor intensief gebruik en wordt geleverd met twee (2) jaar garantie op scheuren en breuken.

We geven standaard twee (2) jaar garantie. Als je de festival oordopjes na gebruik schoonmaakt en ze opbergt in de bewaarkoker, gaan ze langer mee.

De Startset wordt geleverd met een bewaarkoker. Hier kunnen ze in. Idealiter zorg je er voor dat ze na gebruik altijd droog en schoon de bewaarkoker in gaan.

De Startset is opgebouwd uit losse onderdelen, welke je allemaal los kunt bijbestellen. Mocht je iets kwijt raken, betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt.

Nee, ze zijn gemaakt van een organisch materiaal waar bijvoorbeeld ook kunstheupen van worden gemaakt. Hier kan je lichaam niet allergisch op reageren. Ook niet als je gehoorgang begint te zweten.

Ja, de kleinst meegeleverde maat is 'S'. Deze maat is geschikt voor kleine gehoorgangen, waaronder die van kinderen.

Gewoon met kraanwater. Zeep is niet nodig en raden we af.